Doneer

Giften welkom

IBAN: NL24 INGB 0003 1964 17 t.n.v. Stichting Asian Care in Krimpen aan de Lek | BIC: INGBNL2A

Rabobank: NL87 RABO 0333 8195 27 t.n.v. Stichting Asian Care in Krimpen aan de Lek | RABONL2U

Legaten en erfenissen

Sinds het ontstaan is Asian Care geworteld in geloofszending. De stichting ontvangt geen subsidies en is politiek noch religieus afhankelijk van organisaties of instellingen. Dit geeft Asian Care de vrijheid te handelen zoals de Bijbel het ons leert en uit te stappen in geloof wanneer nodig. Wilt u Asian Care gedenken in uw legaat, nalatenschap, erfenis of wilt u Asian Care helpen met een gift in de vorm van lijfrente, neemt u dan contact op met Matthias J. van der Weide. Asian Care kan werken dankzij giften van donateurs en ontvangt geen subsidies van overheid. Minimaal 80% van al het werk wordt verricht door vrijwilligers.

Schenken met (extra) belastingvoordeel

Schenkingen zijn belastingaftrekbaar. Asian Care is door de Belastingdienst aangemerkt als een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). De Nederlandse overheid stimuleert giften aan ANBI’s door middel van een giftenaftrek in de vennootschapsbelasting en de inkomstenbelasting. Dit kan u als bedrijf of particulier een belastingvoordeel opleveren. Om te profiteren van dit voordeel is het belangrijk dat u met schriftelijke bewijsstukken uw giften aan Asian Care aantoont.

Speciale regels bij schenkingen

Schenken door lijfrente (een vast bedrag voor 5 of meer jaar achtereen) is altijd volledig gerekend als extra aftrekbare gift. De administratieve toepassing is nu eenvoudig. Sinds 1 januari 2014 heeft u geen notaris meer nodig om de periodieke schenkingsovereenkomst vast te leggen. Volg de volgende stappen.
1.    Download het formulier ‘Overeenkomst Periodieke Gift In Geld’ (zie hierna) of vraag het aan bij stichting Asian Care.
2.    U vult de formulieren in 2-voud in. Stuur deze ondertekend naar Asian Care, Antwoordnummer 5170, 3000 VB Rotterdam.
3.    U ontvangt uw exemplaar getekend terug. Dit document bewaart u bij uw belastingdossier. Het is uw giftbewijs.

Download het formulier ‘overeenkomst periodieke gift in geld’