Familie Javeed

Vader Javeed kreeg een hersenbloeding

In November 2015 kregen we bericht van een van onze voormalige leerlingen op de Mission Schools. Zijn vader was na een hersenbloeding halfzijdig verlamd geraakt. Een operatie zou de verlamming kunnen genezen of ervoor zorgen dat hij minder beperkingen zou ervaren. Vader had hiervoor 5 december 2015 een onderzoek in het ziekenhuis. Daniël had maar 1000 PKR (€ 10,-) om het onderzoek te betalen. Nu is het geld helemaal op: de familie is de wanhoop nabij.

Operatie noodzakelijk

Vader heeft al twee keer een hartaanval gehad, zijn longen functioneren niet goed en hij kan niet normaal eten. De rekeningen van het ziekenhuis lopen op, maar het einde is nog niet in zicht. Vader zou na de operatie in plaats van speciale voeding weer normaal kunnen gaan eten. Kortom: een operatie is dringend noodzakelijk!

Onvoorwaardelijke hulp

De familie had € 1000,- geleend voor medicijnen, en zou het bedrag in termijnen terugbetalen, maar beschikt gewoonweg niet over het geld.In Nederland hebben we een zorgverzekering, maar dat kent men in Pakistan niet. Je moet de kosten van behandeling en medicijnen vooruit betalen. Hiervoor hebben de meeste families geen geld. In zo’n geval zijn zij gedwongen om geld van familie en kennissen te lenen, maar ook zij moeten het geld weer terug ontvangen. Hulp zonder voorwaarden is nu pure noodzaak.

Gezinsinkomen onder bestaansminimum

De familie Javed bestaat uit vader Robin, moeder, twee dochters, Hina (22) en Huma (19), en twee zoons, Daniël (21) en Samuel (17). Vader Robin Javed kwam eind november uit het ziekenhuis weer thuis. Het gezin heeft veel onkosten, maar weinig inkomsten. Moeder is werkster in het ziekenhuis . Dochter Huma startte recent met een schoonheidssalon. Samuel werkt in een fabriek. Alleen Daniël, die om de hulp vroeg, heeft geen baan. Het gezin Javeed moet zich enorm behelpen. Adequate middelen zijn er niet en de vader heeft elke dag medische hulp en speciale voeding nodig.

DRINGEND 2000 VOOR OPERATIE NODIG!

Hoewel het gezin haar best doet en iedereen zijn aandeel levert in het huisoudgeld zijn de inkomsten zeer laag. Totale inkomsten van gezin bedragen € 220,- per maand. ofwel € 1,22 per dag per persoon. Om de kosten voor operatie, ziekenhuis en medicijnen te betalen is € 2000,- nodig.  Wie helpt dit gezin om hun eenvoudig bestaan als christen in Pakistan met gebed en financiële steun.

ALVAST DANK VOOR UW STEUN!