Mission Schools Pakistan

In Pakistan wonen veel mensen. Slechts een klein aantal is christen. Voor christenen zijn de voorzieningen beperkt. De inkomens zijn laag, mogelijkheden zijn er weinig. Wil je hier verandering in brengen, dan begin je bij het onderwijs.

‘Mission schools steken wat betreft leerniveau met kop en schouders uit boven de andere scholen. Hier leren kinderen niet alleen antwoorden, maar ook vragen te stellen’

Professor Ezra, waarnemer voor de Wereld Onderwijs Organisatie

Als kinderen naar school gaan, stijgen hun kansen op werk. Als je kunt rekenen, kun je handeldrijven. Kun je schrijven, dan kun je je ontwikkelen en spreek je andere talen, dan opent de wereld zich voor je. Kinderen die leren kunnen een beter bestaan opbouwen.

De meeste mensen, maar vooral christenen, leven in grote armoede. Hun middelen om te betalen voor goed onderwijs zijn nihil. Als je een euro per dag verdient, is het al een puzzel om je gezin daarvan te voeden. Hoe ga je daarvan dan ook nog geld reserveren voor de school van je kinderen? Kinderen lijden hieronder.

De ‘Mission Schools’ bieden uitkomst. Er zijn goede leraressen en er wordt een erkend onderwijssysteem gevolgd. De leerboeken, tassen en uniformen krijgen de kinderen van school en ook het schoolgeld hoeven ze niet te betalen. Niet alleen krijgen de kinderen onderwijs, alle voorzieningen zijn daar en de ouders hebben de handen vrij om het dagelijks brood te verdienen.

Voordat het lesprogramma begint, zingen de kinderen een lied: Dit is de dag die de Heer ons geeft’ bijvoorbeeld of ‘Mijn God is zo groot’.  Daarna leren zij schrijven, rekenen en krijgen ze Engelse les. Zo gaat de wereld langzaam voor hen open.

Het is een uitdaging om christelijk onderwijs in Pakistan te geven. De uitdaging hier is om de financiën voor boeken, schoolmaterialen, uniformen en schoolgeld bij elkaar te krijgen. Op dit moment ontvangen 350 kinderen gratis onderwijs. Er staan ook kinderen op de wachtlijst. Vanwege een tekort aan financiën moest begin 2015 bijna een school sluiten. Een grote sponsor nam de onzekerheid over het voortbestaan weg. We hopen dit niet meer mee te maken, want deze kinderen hebben recht op zekerheid van onderwijs.

Wat kunt u doen? Met financiële hulp geven wij kinderen basisonderwijs. Voor € 7,50 per maand biedt u een kind een maand lang onderwijs. Maak uw gift over of download de machtiging, vul hem in en stuur hem naar ons op. Dank voor uw bijdrage.

Wilt u een advertentie van de Mission Schools? Wij sturen er graag één naar u op. Reageer nu of Open direct de advertentie

Wilt u een artikel plaatsen over de Mission Schools? Het volgende artikel is vrij plaatsbaar: Open het artikel

Stichting Asian Care

IBAN: NL87 RABO 0333 8195 27

‘Elk bedrag maakt hier  verschil!’

Dit project wordt ondersteund door Wilde Ganzen