Categories: Uncategorized

Sponsorfietstocht Eveline: Een hele geslaagde actie

Afgelopen zaterdag 21 mei 2016 trapten vier deelnemers aan de sponsorfietstocht totaal 105 kilometers weg. Henny, Hugo en Eveline startten de fietstocht zaterdagochtend om 08.30 uur bij de kerk aan de Dorpsstraat 43 in Nigtevecht. Jan sloot bij ons aan ter hoogte van ’t Gein bij Driemond. Henny en Eveline eindigden hun tocht in Nigtevecht bij de kerk om 19.20 uur.

De tocht voerde langs mooie plekjes in Nederland. Zo reden ze langs het Amsterdam-Rijnkanaal over de Schellingwouderbrug via Durgerdam, Ransdorp en Zuiderwoude naar Monnickendam, waar zij even voor 11.00 uur pauzeerden bij De Koperen Vis en koffie met gebak namen. Een kauw verscheen als onverwachte kaper op de kust en had het gemunt op het zadeldekje van Henny en op de appelpunt van Eveline. In Monnickendam bezochten ze nog kort de bekende en prachtige Grote of Sint-Nicolaas Kerk waar een kerklid enthousiast meer over de kerk vertelde. Daarna fietsten ze om 12.00 uur verder via het pontje bij Ilpendam richting de Zaanse Schans, waar ze even voor 13.30 uur aankwamen. Hier lunchten ze en maakten ze wat foto’s. Om 14.40 uur vertrokken ze weer richting Nigtevecht via het recreatie- en natuurgebied Het Twiske, waar ze rond 15.20 uur stopten bij het Paviljoen Twiske om de accu van Jans e-bike, de enige!!, op te laden. Even na 16.45 uur staken ze over met het pontje bij Landsmeer. De accu van Jans fiets was niet goed opgeladen en ze besloten om Amsterdam-Oost in te gaan. Om 17.45 uur zaten ze bij Coffeecompany tegenover het Badhuis Javaplein te genieten van verse muntthee, gewone thee en cola. Na een half uur zetten zij de tocht voort, fietsten een stukje terug richting de Schellingwouderbrug, langs het Amsterdam-Rijnkanaal richting ’t Gein bij Driemond. Hier namen Henny en Eveline om 19.05 uur afscheid van Jan en Hugo.

Henny en Eveline kwamen om 19.20 uur aan bij de kerk van Nigtevecht, waar de Spoorzoekers, de kinderclub van de kerk, en de leidinggevenden nog bezig waren met spelletjes. Een leuk en gezellig welkom! Eveline bleef nog wat eten en Henny fietste naar huis. De hele dag stond er een flinke wind, maar het was een prachtige dag met een tocht langs mooie historische plaatsen en een schitterende natuur. Ze hebben genoten van een heerlijke dag. Missie voltooid! In totaal ongeveer zes uur gefietst en 105 kilometer afgelegd!

We hopen het in 2015 behaalde bedrag van 1120 euro te overtreffen. Tot nu toe hebben de vier fietsers een bedrag van 395 euro bij elkaar gefietst voor de Mission Schools in Pakistan. Een mooi resultaat wat door Wilde Ganzen nog eens verhoogd wordt met 50%!

Initiatiefnemer Eveline van der Roest over de tocht: ‘De Mission Schools in Pakistan hebben onze hulp hard nodig. De scholen zijn niet gesubsidieerd en afhankelijk van onze donaties. Op de Mission Schools krijgen 560 kinderen gratis christelijk onderwijs in een islamitisch land waar veel ouders het schoolgeld van hun kinderen niet kunnen betalen. Daarom vind ik het belangrijk dat dit werk doorgaat en daar kunnen wij een steentje aan bijdragen.’

Help de Mission Schools. Doe een donatie via de donatiebutton hierna of maak zelf een gift over naar: Rabobank: NL87 RABO 0333 8195 27 t.n.v. Stichting Asian Care in Krimpen aan de Lek | RABONL2U

Aanvullend bericht oktober 2016: tot nu toe is er 1308,90 euro bij elkaar gefietst! Geven is nog steeds mogelijk. Helpt u mee? Alvast hartelijk dank!

 

admin

Share
Published by
admin

Recent Posts

ASIA BIBI 31 oktober 2018 VRIJGESPROKEN

Asia Bibi – nog altijd in doodsgevaar!  Op 31 oktober 2018 is bekend geworden dat…

6 jaar ago

Kerst 2017

 

6 jaar ago

Uw steun maakt dit mogelijk…

                             …

6 jaar ago

Pakistaanse Maaltijd – 19 mei 2017

Vrijdag 19 mei 2017 vindt de jaarlijkse Pakistaanse Maaltijd plaats in het Grand Café van…

7 jaar ago

Pakistaanse Maaltijd – Geloof en een Hoop Liefde

In verband met tv-opnamen voor het programma "Geloof en een Hoop Liefde" vanuit Heerenveen wordt…

7 jaar ago