Categories: Uncategorized

Grote veranderingen voor de Mission Schools

Naar aanleiding van de aanval op de school in Peschawar heeft de Pakistaanse overheid besloten alle veiligheidseisen aan de scholen in het land te verhogen. Zo moet op alle scholen camerabewaking zijn. Er moet een hoge muur om elke school zijn en er moeten permanent bewakers bij elke school zijn. Afgelopen week moesten alle scholen dicht. Eerst moesten de veiligheidsmaatregelen worden uitgevoerd.

Het vergt een flinke investering voor de beide Mission Schools. Directe investeringen moeten nu gedaan worden in camera bewaking en wachters bij de poorten. Om geen dubbele wacht te hoeven aannemen, krijgen alle kinderen tot de eerstvolgende examens les in één schoolgebouw. Omdat het gehuurde gebouw van de tweede school onvoldoende goed bewaakt kan worden, willen wij hiervoor een ander gebouw aankopen. Dat gebouw kost 15000,- Euro. Wij hopen dit gebouw spoedig te kunnen aankopen zodat de kinderen de school weer in de buurt van hun woonhuis hebben. Wij hopen van harte dat wij hier spoedig sponsoring voor vinden. Op termijn zal ook het schoolgeld iets omhoog moeten om erkende bewakers in dienst te nemen.

Deze week mogen scholen die voldoen aan de regels weer open. Ook de Mission Schools mochten op basis van de voorlopig genomen maatregelen weer open. De scholen die wij via ons programma ondersteunen, liggen in een relatief veilige regio: in wijken met overwegend christelijke gezinnen.

De Mission Schools hebben een grote aantrekkingskracht. De leerkrachten zijn aardig en de kinderen leren er veel.

admin

Share
Published by
admin

Recent Posts

ASIA BIBI 31 oktober 2018 VRIJGESPROKEN

Asia Bibi – nog altijd in doodsgevaar!  Op 31 oktober 2018 is bekend geworden dat…

6 jaar ago

Kerst 2017

 

6 jaar ago

Uw steun maakt dit mogelijk…

                             …

6 jaar ago

Pakistaanse Maaltijd – 19 mei 2017

Vrijdag 19 mei 2017 vindt de jaarlijkse Pakistaanse Maaltijd plaats in het Grand Café van…

7 jaar ago

Pakistaanse Maaltijd – Geloof en een Hoop Liefde

In verband met tv-opnamen voor het programma "Geloof en een Hoop Liefde" vanuit Heerenveen wordt…

7 jaar ago